Magic potion routine voor de probleemhuid

Aangezien mijn pubertijd niet echt heel aardig is voor mijn gezicht, moet ik extra mijn best doen om mijn probleemhuid te onderhouden. Gelukkig merk ik aanzienlijke verbeteringen op en word ik met de dag meer gerustgesteld: Ik blijf niet mijn hele leven rondlopen met deze huidproblemen. Dit is dan ook een artikel voor jonge mensen die geen idee hebben wat ze moeten doen met puistjes, rode plekjes en een geproblematiseerde gezichtshuid in het algemeen.  Goed, ik begin eerst met uitleggen welke producten ik dagelijks gebruik en daarna ga ik door naar mijn make-up. Hopelijk kan dit de mede-probleemhuid-mensen een beetje helpen.

collectie

Van links naar rechts:

1. Biodermal fluïde
Ik heb dit wondermiddel toevallig ontdekt toen ik de Happinez aan het lezen was en er een sample in zat; handig! Ik smeerde het voor de grap op en aangezien het nacht was, ging ik gelijk mijn nest in. En wat denk je? De volgende ochtend was mijn gezichtshuid zó erg verbeterd! Minder rode plekjes, minder irritaties en een smooth perzikhuidje. Whoa! Ik had dit handige wonderpompje al na een paar dagen in huis gehaald.  De verpakking is superhandig en één pompje is al genoeg. De lotion is helemaal niet vettig en het trekt snel in. Ik raad aan om het te gebruiken als dag- en nachtverzorging. En het beste: Het is niet alleen voor je gezicht! Je kan het op heel je lichaam smeren en je zal gelijk verbeteringen zien na de eerste nacht. De prijs is ietwat hoog, maar het is het ècht waard. Tenzij je liever met je probleemhuid opgescheept wil zitten..
Biodermal P-CL-E fluïde, te koop bij de drogist voor ong. €23,50 voor een potje van 50 mL

2. Dokter van der Hoog oog make-up remover – reinigingsmelk
Deze make-up remover gebruik ik al sinds ik ben begonnen met make-up. Het is een fijne melk, bijna geen geur en haalt je make-up er heel gemakkelijk af zonder je ogen te irriteren. Dit is echt het enigste product dat mijn gevoelige ogen tevreden stelt, alle andere soorten tonics en reiniginsproducten zijn vaak te hardnekkig of geurig. Ik kan er echt niet tegen als er een tè erge geur zit aan een reinigingsproduct voor m’n ogen: Het lijkt net alsof ik mijn mascara eraf probeer te schrobben met parfum.. Dokter van der Hoog producten zijn over het algemeen bij elke drogist te vinden, maar deze oogreinigingsmelk heb ik tot nu toe alleen kunnen vinden in de Etos.
Oogreinigingsmelk van Dokter van der Hoog €7,59 voor een potje van 150 mL

3. Garnier Pure Active Exfobrusher
Ik ga de deur niet uit zonder foundation dus ik moet wel een aangenaam product hebben dat mijn make-up er moeiteloos vanaf haalt èn mijn gezicht beschermt tegen onzuiverheden. Deze Exfobrusher van Garnier is heel handig voor mij op meerdere fronten: Wanneer ik opsta is deze borstel een opfrisser voor mijn gezicht, wanneer ik terug kom thuis wordt mijn gezicht gereinigd van de make-up, gescrubd en gladgemaakt. Het heeft een prettige geur en de zeep is makkelijk van je gezicht af te halen met behulp van een washandje. Het is alleen jammer dat deze Exfobrusher mij persoonlijk niet beschermt tegen onzuiverheden, maar daarom zorgt dit product er wel voor dat de onzuiverheden minimaal zijn.
At least it’s something. Oh, en het is trouwens ook heel handig voor onder de douche.
Garnier Pure Active Exfobrusher, te koop bij de drogist voor ong. €7,99

4. NIVEA Pure and Natural gezichtsreinigingsmelk
Ik gebruik deze reinigingsmelk alleen wanneer ik te lui ben om mijn Exfobrusher te gebruiken, want soms heb ik nou eenmaal geen zin om een extra 10 minuten boven de wasbak te hangen. Ook al vind ik de Exfobrush fijner, is dit toch een waardige substitutie. De make-up gaat makkelijk van mijn gezicht af en ik ruik dan naar de oude vertrouwde NIVEA geur. Wel is het noodzakelijk om na deze reinigingsmelk te spoelen met water, dat geldt natuurlijk voor alle reinigingsmelk-producten. Dit product prikt niet en het is gewoon erg fijn om te gebruiken. Prima!
NIVEA Pure & Natural Reinigingsmelk, te koop bij de drogist voor ong. €6,50 voor een flesje van 200 mL

Van deze producten beveel ik het meeste de Biodermal fluïde aan, want dit is echt een van de beste gezichtsproducten die ik in huis heb staan.

Moving on, nu is mijn make-up aan de beurt. Ik focus me nu alleen op de basislaag van mijn gezicht. Ik ga niet elk make-up product op de foto bespreken, want dan ben ik morgen nog bezig. Ik ga het alleen hebben over het NYC merk, dat verdacht goed reageert met de probleemhuid. Van links naar rechts: NYC Natural Matte Foundation; 002 sand color ~ NYC Foundation mousse; 002 sand color ~ Miss Sporty coverstick (al eerder vernoemd in een countdown deze maand, hier wordt de coverstick besproken) ~ Maybelline FIT Foundation; 115 color ~ Maybelline FIT powder; 115 color

makeup

_

Op mijn 15e ging ik voor het eerst naar een schoonheidsspecialiste. Via via hoorde ik van kennissen in Bosnië dat er een hele goede schoonheidsspecialiste in de buurt was, en dus werd ik erheen gesleept door mijn moeder. Ik dacht dat het een behandeling zou zijn met een paar maskertjes, tips & tricks, gezichtsmassages en een gezellig gesprek.. NOPE! Toen ik eenmaal op de behandelstoel was gaan liggen brak de hel los: Op mijn gezicht werden een stuk of duizend plekjes tot bloeden toe fijngeknepen (not even kidding). Na een stuk of 40 minuten stond ik met knikkende knieën buiten en een dikke laag NYC foundation op mijn nog steeds herstellende gezicht. De foundation was zo zacht om aan te voelen en hij irriteerde mijn wondjes helemaal niet. Nou kan ik trouwens trots vermelden dat ik nog twee keer ben teruggegaan naar die specialiste terwijl ik in Bosnië zat, omdat haar skills nou eenmaal de beste zijn. Je zou het niet geloven maar, wanneer je gezicht is hersteld, is er geen enkel puistje of rood plekje meer te bekennen. Dit voor wel ongeveer een maand! Wel jammer dat schoonheidsspecialistes in Nederland dit niet doen (hier kreeg ik alleen een rekening voor een dode-zee-masker..). However, ik wilde het hebben over deze make-up. Het is niet bekend op het internet maar mijn schoonheidsspecialiste bleef maar herhalen dat New York Color zo’n goede make-up lijn is voor de probleemhuid. Ik heb het dus aangeschaft en ik kan zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb! De NYC make-up is dan niet zó geweldig dat je ermee kan slapen, maar het irriteert mijn huid totaal niet. Mijn huid wordt superzacht van deze make-up (vooral van de mousse!) en het heeft een ‘kalmerende’ werking. De kwaliteit is ook prima, and so is the price! Alle producten van NYC zitten zo’n beetje rond de 3 euro, denk maar aan Essence make-up prijzen. Lekker, toch? Heb je een probleemhuid en wil je niet al te veel geld uitgeven aan ‘verzorgende’ make-up, schaf dan alsjeblieft NYC make-up aan!

Succes met het bestrijden van onzuiverheden , everyone!

XOXO
Aida

Advertisements